Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

leto-vikendove-cteni-dlk_i57.jpeg

Zápisník redakce: 7 plánovacích tipů na super výlet

Ahoj všichni! Je léto a v létě prostě máme chuť vyrazit na výlet. Něco vidět, něco zažít. Chcete vědět, jak naplánovat super rodinný/ kamarádský výlet? Mám pro vás sedm tipů, jak udělat výlet, skvělý, pro všechny zúčastněné.

1. Plánování předem

Výběr destinace: Nejprve si s kamarády nebo rodinou sedněte a řekněte si, kam byste chtěli jet, případně vidět, zažít. Je důležité, aby každý mohl říct svůj názor. Hledejte místo, kde jsou aktivity pro každého z účastníků. Například hory, muzea nebo koupaliště, cyklostezky… .

2. Časový plán

Udělejte si plán už večer předem. Když budete vědět, co daný den chcete stihnout je lehčí nastavit časový rozvrh. Vím, že to je o prázdninách zakázané slovo, ale chápeme se :-) Začněte ránem a skončete večeří. Je dobré mít plán, ale buďte flexibilní a otevření kompromisům.

3. Logistika

Přemýšlejte o tom, jak se dostanete na místo. Pojedete autem, vlakem nebo autobusem? Udělejte si seznam věcí, které budete potřebovat: pití, jídlo, opalovací krém, deka na piknik a hry.

4. Všichni jsme zapojení

Zapojte všechny členy výletu do příprav. Kdo ráno nachystá snídani, kdo svačinu do batohu, kdo zajistí technickou/přepravní stránku, kdo plánování trasy? Pokud jedete s přáteli, mějte seznam věcí, které budete potřebovat na sdíleném dokumentu a zapište si, kdo co zajistí a přinese.

5. Nepřehánějte to

Když jedete na vícedenní výlet, je logické, že chcete vidět a zažít spoustu věcí. Naplánujte si ale také čas na relaxaci nebo návštěvu nějaké kavárny, koupaliště… . Pamatujte, že třetí den výletu je kritický a měli byste odpočívat a nabírat síly. Takže válení na pohovce nebo dece, je skvělý program na tento den. :-)

6. Společné vzpomínky

Fotografujte a natáčejte videa. Nesdílejte je jen na sociálních sítích. Vytvořte si fyzické album z fotek nebo hezké video z celého výletu. Je to skvělý způsob, jak uchovat vzpomínky a také jako dárek pro ostatní. Listování albem má svoje kouzlo. Uvidíte. :-)

7. Problémy nejsou problém

Mluvte spolu, sdílejte své postřehy a emoce. Případné problémy se tak odhalí hned a mohou se řešit. Nejhorší je nechat si zranění, nepochopení nebo nelibost v sobě a nést si ji až domů. Pokud se někdo cítí unavený nebo nespokojený, zeptejte se ho, co by chtěl dělat, změnit… . Společná domluva je klíčová. Někdy stačí vyslechnout a soucítit s druhými.

Tak hurá do plánování a užijte si svůj prázdninový výlet!

Majka St

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  SayLi _ AdobeStock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz