Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-v-houpaci-siti-gjk_i38.jpg

Zápisník redakce: To je ale nuda!

Během školního roku není na spoustu věcí čas, protože nám velkou část dne zabírá sezení v lavici, psaní úkolů a učení se na písemky. O prázdninách konečně máme vytoužené volno, můžeme si dělat, co chceme… Jenže co když nevíme, do čeho se pustit, a nudíme se? Tady je několik tipů!

Aktivity na doma

Vyzkoušej nějaký nový recept – Může to být třeba jen nějaký jednoduchý salát, nebo můžeš zkusit upéct muffiny, nebo koláč.

Vytvoř si obraz do pokoje – Nemusíš být malířka. Pokud kreslení a malování není tvoje silná stránka, zkus něco abstraktního. To dneska letí.

Uč se jazyky – Můžeš procvičovat jazyky, které se učíš ve škole, nebo začít s něčím novým. Skvělým pomocníkem je na tohle aplikace Duolingo.

Vytvoř pohlednice, napiš dopis – Tvoji kamarádi určitě nebudou čekat, když jim od tebe místo zprávy v mobilu přijde dopis nebo ryčně vyrobená pohlednice.

Zopakuj si první pomoc – Nikdy nevíš, kdy se ti to bude na táboře nebo na výletě hodit.

 

Aktivity do města

Objevuj – Možná máš pocit, že znáš místo, ve kterém žiješ, ale kdo ví, kolik skrytých pokladů denně míjíš. Vyraz ven a koukej okolo sebe. Navíc se u toho hezky projdeš.

Navštiv památky – Ano, já vím, že v tom městě žiješ a víš, kde máte zámek, hrad nebo jiné památky. Ale kdy naposledy jsi je navštívila? Na výlety určitě jezdíte jinam, že?

Ochutnávka zmrzliny – Nejspíš máš svůj oblíbený podnik a oblíbenou příchuť zmrzliny, ale co takhle aspoň jednou za týden vyrazit někam jinam a trochu zaexperimentovat?

Čtení v parku – Ti, kdo žijí ve městě, většinou bydlí v bytě bez zahrady. Tak si sbal knížku, deku, pití a něco dobrého na zub a vyraz do parku.

Letní kino – Film pod širým nebem k létu bez pochyby patří, takže zkus alespoň jednou vyrazit, ať o tenhle prázdninový zážitek nepřijdeš.

 

Aktivity na ven

Běž fotit – Přes objektiv uvidíš věci, které bys jinak možná přehlédla.

Piknik – S kamarádkou, se sourozenci, s rodinou… Připravte si nějaké dobroty a udělejte si piknik v parku nebo na louce. Je to skvěle strávený společný čas.

Geocaching – Hledání kešek pořád funguje. Je to způsob, jak objevit nová místa, a zároveň u toho chodíš po venku s nějakým cílem, protože ne všichni se rádi procházejí jenom tak.

Sportování – Frisbee, volejbal, projížďka na kole nebo koloběžce… A možná máte dokonce někde poblíž hřiště na discgolf, nebo jiný zajímavý sport.

Natrhej květiny – Pokud máš někde poblíž louku, kde si můžeš natrhat květiny (Určitě ne v parku veřejnou zeleň.), vyraz ven. Z lučních květin můžeš vytvořit krásnou letní dekoraci, dárek pro někoho, nebo můžeš květiny vylisovat a nalepit z nich obraz.

 

Aktivity s kamarádkami

Deskovky – U nich člověk vždycky zažije spoustu legrace. Pokud jsi kreativní, můžete si vytvořit vlastní (bláznivou) deskovku.

Vyfoťte se – Možná potřebuješ novou profilovku, fotku, kterou dáš prarodičům do rámečku, nebo prostě nové fotky jen tak. Naplánujte si pohodové odpoledne a navzájem se s kamarádkami vyfoťte. A nezapomeňte ani na společnou fotku!

Beauty odpoledne – Dejte si masku a relaxujte třeba u nějaké romantického filmu. Zakončit to můžete tím, že se nalíčíte, nebo si navzájem uděláte nějaký hezký účes.

Knižní štafeta – Vyberte si knihu. První z vás si ji přečte a doplní barevnými lepíky a poznámkami. Pak čte další… Čtení dostane nový zábavnější rozměr.

Tematická párty – Oblíbený film, knížka, hra… Vyberte si téma, nachystejte si kostýmy a tematické občerstvení a hry a udělejte si zajímavé odpoledne, nebo přespávačku.

 

Kreativní aktivity

Origami – Na tohle tvoření potřebuješ jen papír (Klidně zrecykluj noviny a staré časopisy.) a návody, kterých je plný internet. Schválně jak složité origami dokážeš poskládat?

Náramky přátelství – Vytvořte si s kamarádkami náramky přátelství. Inspiraci najdeš třeba v časopise IN! Červen 2024.

Kaligrafie – Vyzkoušej si krasopsaní a v září si můžeš zápisy v sešitech zdobit kaligrafickými nadpisy.

Natočte s kamarádkami film – Napsat scénář, rozdělit role, natočit, sestříhat… Nemusíte ho ani nikde zveřejňovat. Při jeho tvorbě si užijete spoustu legrace, naučíte se nové věci a za pár let si ho můžete pustit a zavzpomínat.

Fotoromán – Vezmi si nějaké staré číslo časopisu IN!, ve kterém je fotoromán, a přelep bubliny vlastním textem. Tak schválně, o čem bude tvůj příběh?

Co ráda děláš o prázdninách ty? Máš nějaký tip proti nudě? Poděl se s ostatními čtenářkami v diskuzi.

Krásné léto přeje Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  81048499 djoronimo DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz