Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

setkani-ctenarek-2024-spolecne-foto-ixc_i45.jpg

Zápisník redakce: SETKÁNÍ ČTENÁŘEK

Třebíč je krásné město na jihozápadě Moravy, které je zajímavé hned několika způsoby. Jeho památky byly roku 2003 zapsány na seznam světového dědictví UNESCO a v roce 2024 zde proběhlo Setkání s IN! Sjely se sem dívky z mnoha koutů naší republiky, nechyběla pražská arcidiecéze, ostravská, brněnská ani českobudějovická diecéze. Olomouc byla zastoupena nejen redakcí, ale i dalšími čtenářkami. A že nám bylo v Třebíči opravdu dobře, se můžete kouknout a zavzpomínat i ve fotogalerii na našem webu.

Sobota 12.10. - den D

Účastníci dorazili mezi 9. a 10. hodinou, společně jsme se seznámili a bylo příjemné zjistit, že všichni máme rádi špagety. :)) Prvním bodem našeho programu byla přednáška našeho hlavního hosta, Lucie Kotkové. Lucie je psycholožka a nachystala si pro nás přednášku na téma sebepřijetí – Jsem, jaká jsem. Zodpověděli jsme si na otázky: Jak se „osamostatnit“? Jak brát kritiku? Jak být tou správnou verzí sama sebe? Otázek bylo dost a teď už všichni víme, jak to je. :-)

 

Tanec nebo beseda?

Rozdělili jsme se do dvou skupin, jedna pokračovala s paní psycholožkou, zatímco druhá šla tancovat.

Těm, co mají rády tanec a pohyb, nabídl pan Žanda různé způsoby, jak tančit. A protože jsme akční holky, rozhodly jsme se pro Just dance, ve kterém jsme tak trochu soutěžily:) I když vyhrál vlastně každý, kdo se hýbal do rytmu :-) Prostě pohyb a smích, byly naše synonyma.

Jak zvládnout naše nálady a pocit v dospívání, to je věčné téma. Takže debata na toto téma byla živá a Lucka Kotková nám dávala rady a tipy, které už určitě všechny praktikujeme. Doma ve škole i s kamarády. Hned je ten svět příjemnější. :-)

 

Po stopách historie

Po obědové pauze se vyrazilo ven. Sluníčko svítilo, ale každá šála se hodila. Prostě podzim. Čekala nás Třebíč a průvodce a skaut Zdeněk Pukner. I když tvrdil že je Bručoun (jeho skautská přezdívka), zpříjemnil naši odpolední procházku netradičním výkladem o všech možných i nemožných místech jeho rodného města. Podělil se s námi o něco málo z historie, z vlastních zážitků a se spoustou zajímavostí. Prošli jsme si všichni Karlovo náměstí, část židovské čtvrti, viděli jsme baziliku sv. Prokopa s její nádhernou bránou. Opravdu to stálo za to!

 

Ještě to nekončí

Po návratu na nás čekal teplý čaj a čas si ještě užít společné chvíle. Vyráběly se sovičkové záložky, přívěsky z bužírek, hrály se hry a četly časopisy. Kdokoliv si mohl také zakoupit Iňácké trička, diáře, tašky, doplňky a mnoho dalšího. Pro knihomolky tu byly k rozebrání starší vydání IN! nebo Tarsicia.

Ve čtyři hodiny přišel moment se rozloučit a vyrazit zpět domů. Někoho čekala cesta i delší než dvě hodiny, o to víc si vážíme toho, že jste všichni dorazili. Já odjížděla s moc hezkými vzpomínkami. A co vy?

Moc děkuji za to, že jste všichni přijeli a mohli jsme společně využít tento čas od Pána k vytváření skvělých zážitků!

Ivča

fotogalerie: https://www.in.cz/fotogalerie/setkani-s-in-trebic-12102024-qiu/

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  redakce IN!


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz